Bransjen fortjener klare spilleregler

Bransjen fortjener klare spilleregler

Bildet: - De tre nasjonale varedatabasene representerer fremtiden, vi har mange tusen brukere av våre løsninger, og det internasjonale samarbeidet sikrer vårt faglige forsprang, understreker administrerende direktør Terje Røising i Norske Rørgrossisters Forening.

- Vi er overrasker over at CoBuilder og Lars Christian Fredenlund ikke benyttet anledningen i VVS Forum forleden til å klargjøre sine nye tjenester og forklare og rettferdiggjøre den nye prisstrukturen, påpeker administrerende direktør Terje Røising i Norske Rørgrossisters Forening.

Mange lesere satt som store spørsmålstegn etter Fredenlunds noe uklare uttalelse i VVS Forum forleden om at ”...noen må betale...” i forbindelse med artikkelen om CoBuilder og GoBIM.

Frustrerte kunder
- Bransjen vil være bedre tjent med klare linjer. Den nye prisstrukturen har medført betydelig økte kostnader for entreprenør/installatør og grossistleddet, understreker Røising.
- Vi reagerer på at det ikke er klarlagt hvem som skal betale hva, fakturaer går nå til en viss grad til virksomheter som hverken ønsker eller har behov for CoBuilders tjenester. Dette har skapt frustrasjoner som bransjen kunne klart seg uten.

Drøye påstander
Administrerende direktør Terje Røising i Norske Rørgrossisters Forening reagerer på CoBuilders forsøk på å fremstille alle sine produkter – inkludert GoBIM - som lovpålagte og nødvendige.
- La meg si at de strekker sannheten vel langt. Det fleste funksjonene er ikke lovpålagt, og det er på ingen måte lovpålagt at CoBuilder og GoBIM skal benyttes, understreker Røising.

Nasjonale løsninger
- Bransjen har allerede utmerkede, gratis løsninger som er godt innarbeidet, i første rekke gjennom de tre nasjonale samarbeidende varedatabasene til NRF, NOBB og EFO. All informasjon er allerede gratis tilgjengelig. Samarbeidet mellom NRF, EFO og NOBB sikrer flerfaglig dokumentasjon og velfungerende systemer for dokumentasjonsløsninger som er gratis for brukeren. Det er helt unødvendig å påføre bransjen økte kostnader ved å tvinge aktørene til å gjøre den samme jobben flere ganger, slik CoBuilder nå forsøker. Det er ganske klart at prisstrukturen med kr. 20 pr. produkt pr. brukersted benyttes som et pressmiddel for å tvinge leverandørene til å inngå en GoBIM-avtale.

 Et forklaringsbehov?
- Bransjen har allerede tatt kostnaden for å etablere og samle inn, strukturere og tilgjengeliggjøre vareinformasjonen gjennom de tre nasjonale varedatabasene. Denne informasjonen er allerede gratis tilgjengelig. Skal bransjen nå betale for den samme informasjonen via CoBuilder/GoBIM, ja - så skylder Fredenlund bransjen en litt bedre forklaring enn hva som ble presentert forrige uke, påpeker Røising.

Unikt internasjonalt samarbeid
De norske produktdatabasene til NRF, EFO og NOBB har et særdeles tett samarbeid på nordisk nivå, og har også et massivt internasjonalt samarbeid gjennom blant annet ETIM, som opererer i 15 Europeiske land samt USA og Canada.
- Vi representerer fremtiden, vi har mange tusen brukere av gode nasjonale løsninger, og det internasjonale samarbeidet sikrer at vi ligger faglig foran nye aktører som forsøker å skumme fløten av de verdiene som skapes i bransjen, understreker administrerende direktør Terje Røising i Norske Rørgrossisters Forening.

Velfungerende
ETIM er ledende i verden med sin egenskapsmodell og har utarbeidet et internasjonalt akseptert overføringsformat som ivaretar informasjonsdeling over landegrensene.

17. land er med i ETIM-samarbeidet, vi nevner Østerrike, Belgia, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Italia, Litauen, Nederland, Norge, Polen, Spania, Sverige, Sveits og Storbritannia. I tillegg er USA og Canada med. Dette seriøse, velfungerende samarbeidet kommer hele den norske bransjen til gode gjennom stadig bedre nasjonale varedatabaser, hvor det også er sikret kontinuerlig utvikling og progresjon i tråd med etterspørselen i markedet.

(Kilde: VVSForum)

 

SINTEF-dokumentasjon inn i NRF Databasen

23. august 2019

SINTEF-dokumentasjon inn i NRF Databasen

Viktig samarbeidsavtale undertegnet

Norske Rørgrossisters Forening eier NRF-databasen, som er en norsk bransjedatabase med vareinformasjon for VVS-produkter. Databasen brukes av grossister, forhandlere og utførende firmaer i bransjen. NRF og SINTEF samarbeider nå om overføring av SINTEF Teknisk Godkjenning, SINTEF Produktsertifikat, europeisk CPR-sertifikat og Europeisk Teknisk Bedømmelse til NRF databasen.

Ahlsell åpner «kjøpesenter» for Bærumsproffen

29. april 2019

Ahlsell åpner «kjøpesenter» for Bærumsproffen

7. mai legger Ahlsell ned sin eksisterende avdeling i Bærum, og åpner dørene til en dobbelt så stor fullsortimentsbutikk i nabobygget.

Innenfor dørene til nye Ahlsell på Rud i Bærum møter kundene 1800m2 fullspekket med installasjonsmateriell, verktøy, arbeidsklær, verneutstyr, med mer. Ved å tilby et bredt produktsortiment for både rørleggeren, elektrikeren og byggmesteren, gjør Ahlsell det enklere å være fagmann.

Ahlsell innfører småordretillegg for økt effektivitet og lavere utslipp

15. mars 2019

Ahlsell innfører småordretillegg for økt effektivitet og lavere utslipp

1. april innfører Ahlsell Norge et frakttillegg på alle ordre under 1000 kroner. Målet er at så få som mulig skal belastes dette.

Når Ahlsell endrer sine leveringsbetingelser fra 1. april, er det først og fremst for å stimulere til økt effektivitet og redusert utslipp og avfall. Ved å legge på en småordretillegg på 250 kroner på alle ordre under tusenlappen, håper grossisten at flere blir flinkere til å samle bestillingene til færre men større leveranser. 

Godt fremgangsrikt nytt år

29. desember 2018

Godt fremgangsrikt nytt år

Nyttårshilsen fra Norske Rørgrossisters Forening

NRF Databasen er stadig mer brukt og er et sentralt verktøy for hele bransjen. Mange store aktører er koblet direkte til NRF Databasen, som er mer innholdsrik enn noensinne.
I 2019 satser vi for fullt på ETIM.
Vi takker for et strålende samarbeid med hele bransjen gjennom 2018 og ser frem mot 2019 med store forventninger.

Med nyttårshilsen fra

Terje Røising
Daglig leder
Norske Rørgrossisters Forening

– Tror på samarbeid og gode allianser

25. november 2018

– Tror på samarbeid og gode allianser

Marianne Wætnes Røiseland ny adm. dir. hos Rørentreprenørene Norge:

I VVSForums velkomestintervju med RørNorges nye adm. dir. Marianne Røiseland trekkes Norske Rørgrossisters Forening frem i positive ordelag: – NRF under ledelse av adm. dir. Terje Røising er en fremoverlent organisasjon som bidrar både med kompetanse, sporbarhet, de viktige NRF-nummerne og fornuftig digitalisering. Grossistene Heidenreich, Onninen, Ahlsell og Brødrene Dahl sørger for svært bra logistikk av rørdeler og utstyr til hele landet. Dette er noe vi setter pris på, forteller Røiseland.

Heidenreich sølvpartner i Ingeborg-nettverket

4. november 2018

Heidenreich sølvpartner i Ingeborg-nettverket

Løfter kvinnelige rollemodeller opp og frem

Eli Heyerdahl Eide, leder i Ingeborg-nettverket er svært glad for at den tradisjonsrike grossisten Heidenreich blir sølvpartner av Ingeborg-nettverket. - Det er som Heidenreich påpeker veldig viktig for bransjen å beholde alle de kvinnene vi har klart å rekruttere, i tillegg til å øke rekrutteringen. - Vi er veldig glad for det fokuset Heidenreich har vist på å gjøre noe med kjønnsbalansen i egen bedrift, blant annet ute på sine hentelager over hele landet. Vi i Ingeborg-nettverket gleder oss til å samarbeide med Heidenreich for økt mangfold i rørbransjen, forteller Eli Heyerdahl Eide.

RSS
12345678910Sist

Visste du at..

. . . det er en sterk sammenheng mellom hvor digitalisert en næring er og hvor produktiv den er. 

Kurskalender

«februar 2020»
mationtofr
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728291
2345678
© 2020 Norske Rørgrossisters Forening  |  Betingelser for bruk |  Utviklet av Vivendi as