Brødrene Dahl på Nye Veier

Brødrene Dahl på Nye Veier

Når nye E18 fra Tvedestrand til Arendal åpner i 2019 er det med vann- og avløpsmateriell (VA) og kabelvern levert av Brødrene Dahl. Brødrene Dahl er underleverandør til AF Gruppen AS som har totalentreprisen for strekningen. Det var hard konkurranse om oppdraget, som har en verdi mellom 60 og 70 millioner kroner.

- Det er veldig viktig for oss å få være med på det første prosjektet til Nye Veier, sier Torje Dalen, prosjektdirektør i Brødrene Dahl. Brødrene Dahl leverer alt VA-materiell som ikke er av betong. Rørene leveres av plastrørprodusenten Pipelife i Surnadal. For Brødrene Dahl Agder er dette den største kontrakten de jobber med i 2017 og 2018.

Godt samarbeid

AF Gruppen ble tildelt kontrakten for strekningen i desember 2016. I juni 2017 vant Brødrene Dahl konkurransen om VA-leveransene, og nå er arbeidet i gang. Så langt er omlag en femdel av leveransene på plass, og 2018 blir den store prøven på samarbeidet.

Skarp konkurranse
- Brødrene Dahl fikk oppdraget i skarp konkurranse med andre. Det var kompetanse, evnen til å se løsninger og måten de møtte kravene våre på som ble avgjørende, sier Robert Nyquist, innkjøpssjef i AF Anlegg. - Brødrene Dahl viste tydelig at de forsto de prosjektspesifikke kravene vi hadde. Det er viktig med leverandører som skjønner kravene vi stiller samtidig som de er konkurransedyktige på pris, sier han.

At Brødrene Dahl er tungt til stede i Agder var også positivt. – De har en sterk tilstedeværelse i regionen, i tillegg til gode logistikkløsninger fra sentrallager og fabrikk. Måten de har levert på i de første delene av prosjektet har bekreftet at vi valgte riktig, forteller Nyquist i AF Anlegg.

- AF Gruppen er en meget profesjonell organisasjon å jobbe med, sier Torje Dalen i Brødrene Dahl. Fra Brødrene Dahl er det nå en person som jobber 100 % med dette prosjektet. Dette viser hvilken løfteevne Brødrene Dahl har. – Vi kan raskt få opp et prosjekt som kan levere i disse volumene. Det gir trygghet for de store entreprenørene, sier Dalen.

Kvalitet og miljø

Brødrene Dahl er opptatt av å redusere miljøavtrykket fra prosjektene sine. I arbeidet med ny E18 utreder de nå muligheten for å frakte rør med båt fra Surnadal til Eydehavn. Det kan erstatte 120-150 vogntog.

- Miljø er viktig for Brødrene Dahl. Dersom vi kan få mer transport over på skip er det bra for både miljø og sikkerhet. Alternativet er minst 120 trailerlass med rør som skal kjøre de nesten åtti milene fra Surnadal til Sørlandet, forteller Torje Dalen.

Pipelife er valgt som leverandør basert på gode erfaringer med leverandøren. 

- Det er veldig bra å kunne bruke norsk kvalitet i disse prosjektene. Pipelife leverer godt, forteller Dalen.

Ny E18 Arendal-Tvedestrand er det første prosjektet til Nye Veier AS. Det skal totalt bygges 23 km med firefelts motorvei. Brødrene Dahl leverer VA-materiell og kabelvern til prosjektet, og håper også å kunne levere teknisk samferdselsutstyr.

Dalen forteller at Brødrene Dahl legger mye å lykkes med prosjektet. 

- For oss er det stor prestisje knyttet til å få delta i dette. Det er her standarden for fremtidens effektive veibygging legges. For oss er gode leveranser til AF Gruppen og Nye Veier som to meget profesjonelle aktører veldig viktig, avslutter Torje Dalen, prosjektdirektør i Brødrene Dahl Agder.

Kontaktpersoner, BD

Torje Dalen, prosjektdirektør i Brødrene Dahl, mob: 932 29 880
Robert Nyquist, innkjøpssjef i AF Anlegg, mob: 908 70 204

SINTEF-dokumentasjon inn i NRF Databasen

23. august 2019

SINTEF-dokumentasjon inn i NRF Databasen

Viktig samarbeidsavtale undertegnet

Norske Rørgrossisters Forening eier NRF-databasen, som er en norsk bransjedatabase med vareinformasjon for VVS-produkter. Databasen brukes av grossister, forhandlere og utførende firmaer i bransjen. NRF og SINTEF samarbeider nå om overføring av SINTEF Teknisk Godkjenning, SINTEF Produktsertifikat, europeisk CPR-sertifikat og Europeisk Teknisk Bedømmelse til NRF databasen.

Ahlsell åpner «kjøpesenter» for Bærumsproffen

29. april 2019

Ahlsell åpner «kjøpesenter» for Bærumsproffen

7. mai legger Ahlsell ned sin eksisterende avdeling i Bærum, og åpner dørene til en dobbelt så stor fullsortimentsbutikk i nabobygget.

Innenfor dørene til nye Ahlsell på Rud i Bærum møter kundene 1800m2 fullspekket med installasjonsmateriell, verktøy, arbeidsklær, verneutstyr, med mer. Ved å tilby et bredt produktsortiment for både rørleggeren, elektrikeren og byggmesteren, gjør Ahlsell det enklere å være fagmann.

Ahlsell innfører småordretillegg for økt effektivitet og lavere utslipp

15. mars 2019

Ahlsell innfører småordretillegg for økt effektivitet og lavere utslipp

1. april innfører Ahlsell Norge et frakttillegg på alle ordre under 1000 kroner. Målet er at så få som mulig skal belastes dette.

Når Ahlsell endrer sine leveringsbetingelser fra 1. april, er det først og fremst for å stimulere til økt effektivitet og redusert utslipp og avfall. Ved å legge på en småordretillegg på 250 kroner på alle ordre under tusenlappen, håper grossisten at flere blir flinkere til å samle bestillingene til færre men større leveranser. 

Godt fremgangsrikt nytt år

29. desember 2018

Godt fremgangsrikt nytt år

Nyttårshilsen fra Norske Rørgrossisters Forening

NRF Databasen er stadig mer brukt og er et sentralt verktøy for hele bransjen. Mange store aktører er koblet direkte til NRF Databasen, som er mer innholdsrik enn noensinne.
I 2019 satser vi for fullt på ETIM.
Vi takker for et strålende samarbeid med hele bransjen gjennom 2018 og ser frem mot 2019 med store forventninger.

Med nyttårshilsen fra

Terje Røising
Daglig leder
Norske Rørgrossisters Forening

– Tror på samarbeid og gode allianser

25. november 2018

– Tror på samarbeid og gode allianser

Marianne Wætnes Røiseland ny adm. dir. hos Rørentreprenørene Norge:

I VVSForums velkomestintervju med RørNorges nye adm. dir. Marianne Røiseland trekkes Norske Rørgrossisters Forening frem i positive ordelag: – NRF under ledelse av adm. dir. Terje Røising er en fremoverlent organisasjon som bidrar både med kompetanse, sporbarhet, de viktige NRF-nummerne og fornuftig digitalisering. Grossistene Heidenreich, Onninen, Ahlsell og Brødrene Dahl sørger for svært bra logistikk av rørdeler og utstyr til hele landet. Dette er noe vi setter pris på, forteller Røiseland.

Heidenreich sølvpartner i Ingeborg-nettverket

4. november 2018

Heidenreich sølvpartner i Ingeborg-nettverket

Løfter kvinnelige rollemodeller opp og frem

Eli Heyerdahl Eide, leder i Ingeborg-nettverket er svært glad for at den tradisjonsrike grossisten Heidenreich blir sølvpartner av Ingeborg-nettverket. - Det er som Heidenreich påpeker veldig viktig for bransjen å beholde alle de kvinnene vi har klart å rekruttere, i tillegg til å øke rekrutteringen. - Vi er veldig glad for det fokuset Heidenreich har vist på å gjøre noe med kjønnsbalansen i egen bedrift, blant annet ute på sine hentelager over hele landet. Vi i Ingeborg-nettverket gleder oss til å samarbeide med Heidenreich for økt mangfold i rørbransjen, forteller Eli Heyerdahl Eide.

RSS
12345678910Sist

Visste du at..

. . . det er en sterk sammenheng mellom hvor digitalisert en næring er og hvor produktiv den er. 

Kurskalender

«april 2020»
mationtofr
303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930123
45678910
© 2020 Norske Rørgrossisters Forening  |  Betingelser for bruk |  Utviklet av Vivendi as