Nytt varedatabaseverktøy på vei

Nytt varedatabaseverktøy på vei

Bildetekst: Fra venstre, Halvard Gavelstad, Norsk Byggtjeneste, Terje Røising, NRF og Frank Jaegtnes, EFO.

Gjennom fem år har eierne av byggenæringens tre varedatabaser, Elektroforeningen(EFO), Norske Rørgrossister Forening (NRF) og Norsk Byggtjeneste AS (NOBB)drevet en utviklingsprosess for felles grensesnitt og samordnet produktinformasjon.

Nå er partnerne klare til å lansere den nye kommunikasjonsplattformen B-Link som skal digitalisere byggenæringen. De tre samarbeidspartnerne har etablert et felles selskap, B-Link AS, og lanserer en ny integrert digital tilgang til produktdatabasene. 

B-Link innebærer et felles grensesnitt for arkitekter, rådgivere, entreprenører og innkjøpere til byggenæringens tre varedatabaser, noe som forenkler og forbedrer kvaliteten gjennom. Selskapet IFD SignOn AS etablerer den digitale kommunikasjonsplattformen B-Link, og endrer samtidig selskapsnavnet til B-Link AS.

- Dette er en rebranding av IFD SignOn. Med denne navneendringen gjør vi oss klare til å gå ut i markedet med en nyutviklet digital kommunikasjonsplattform innen bygg, anlegg og eiendomsnæringen, sier daglig leder i B-Link, Terje Røising.

Røising representerer bransjeforeningen Norske Rørgrossisters Forening(NRF). Sammen med Norsk Byggtjeneste AS og Elektroforeningen(EFO) er B-Link resultat av 5 års samarbeid for å bidra til en enklere og tidsriktige digitale arbeidsprosesser.Både Innovasjon Norge og bransjeforeningene har bidratt med utviklingskostnadene og spesialistkompetanse gjennom utviklingsløpet.

De tre aktørene beregner den samlede investeringen til et sted mellom 15 - 20 millioner. B-Link som nasjonal standard Ambisjonen med selskapet er å ta en posisjon på vegne av byggenæringen for å sikre digitalisering gjennom hele verdikjeden. Arbeidet med å standardisere egenskaper både i buildingSMART dataordbok og standarden ETIM er en sentral del av denne posisjonen.

- Det er viktig for oss som bransjeeid kommersielt selskap å sikre en god tjeneste som skaper gevinst både i plan-, bygge- og vedlikeholdsfasen, sier Halvard Gavelstad, som representer deleier Norsk Byggtjeneste AS.

-Vi nærmer oss ferdigstilling. Nå ønsker vi å lansere en tidligfase-versjon og samarbeide med kunder som er kommet langt i å effektivisere plan- og innkjøpsprosessene, sier daglig leder Terje Røising, i det nyetablerte selskapet B-Link. B-Links kommunikasjonsplattform gir direkte forbindelse med varedatabasene til NOBB, EFO og NRF som representerer 1,5 mill produkter innen bygg, elektro og VA/VVS.

Forsvarsbygg har vært med fra starten av som testkunde, men også Bravida, Skanska og Link arkitektur har vært med som pilottestere. Digitalt bransjeansvar B-Link skal levere innhold, både produktdata og egenskaper til den digitale byggeplassen.

- Næringene som har gått foran innen digitalisering er i stor grad plan- og arkitektfunksjoner. Nå er det viktig at alle aktører innen bygg-, anlegg- og eiendomssektoren blir med på det digitale skiftet. Dette er avgjørende for å oppnå bygg som oppfyller krav til luftkvalitet, lydopplevelse og miljø og som vil være kritisk for å bygge morgendagens- og ikke gårsdagens løsninger, understreker Halvard Gavelstad i Byggtjeneste.

- Byggenæringen er spesiell på sitt vis og aktørene har særegne utfordringer. Det handler om å gå fra papir til digitale arbeidsprosessen, og her er det lang vei å gå. Digitaliseringen er nødvendig og det skjer fort, hevder Gavelstad.

- Samarbeid for en bedre og helhetlig løsning har vært avgjørende for at vi skal lykkes med å etablere en ny nasjonal standard for en langt bedre innkjøpsprosess. Vi vil gjøre vårt for å bidra til at arkitekter, innkjøpere og prosjektledere kan ta i bruk løsninger som bidrar til gode og framtidsrettede innkjøp.

- Vi har gjort oss verdifulle erfaringer siste året. Vi ser at samarbeid er avgjørende for å lykkes med å tenke mer helhetlig og på tvers av bransjesiloer sier Frank Jaegtnes fra EFO.De tre aktørene arrangerer 30. september frokostmøte på Radisson Blu i Oslo, og hvor man vil presentere den nye kommunikasjonsplattformen.

- Våre ambisjoner er store, og målet er mange mange tusen brukere av B-Link. Derfor håper vi å se hele verdikjeden i byggenæringen når vi skal presentere den nye kommunikasjonsplattformen i slutten av september, sier Gavelstad. 

 

Kilde: VVS Forum 

http://www.vvsforum.no/artikkel/11364/b-link-skal-digitalisere-byggenaeringen.html#.V71V2JOLRo4


 SINTEF-dokumentasjon inn i NRF Databasen

23. august 2019

SINTEF-dokumentasjon inn i NRF Databasen

Viktig samarbeidsavtale undertegnet

Norske Rørgrossisters Forening eier NRF-databasen, som er en norsk bransjedatabase med vareinformasjon for VVS-produkter. Databasen brukes av grossister, forhandlere og utførende firmaer i bransjen. NRF og SINTEF samarbeider nå om overføring av SINTEF Teknisk Godkjenning, SINTEF Produktsertifikat, europeisk CPR-sertifikat og Europeisk Teknisk Bedømmelse til NRF databasen.

Ahlsell åpner «kjøpesenter» for Bærumsproffen

29. april 2019

Ahlsell åpner «kjøpesenter» for Bærumsproffen

7. mai legger Ahlsell ned sin eksisterende avdeling i Bærum, og åpner dørene til en dobbelt så stor fullsortimentsbutikk i nabobygget.

Innenfor dørene til nye Ahlsell på Rud i Bærum møter kundene 1800m2 fullspekket med installasjonsmateriell, verktøy, arbeidsklær, verneutstyr, med mer. Ved å tilby et bredt produktsortiment for både rørleggeren, elektrikeren og byggmesteren, gjør Ahlsell det enklere å være fagmann.

Ahlsell innfører småordretillegg for økt effektivitet og lavere utslipp

15. mars 2019

Ahlsell innfører småordretillegg for økt effektivitet og lavere utslipp

1. april innfører Ahlsell Norge et frakttillegg på alle ordre under 1000 kroner. Målet er at så få som mulig skal belastes dette.

Når Ahlsell endrer sine leveringsbetingelser fra 1. april, er det først og fremst for å stimulere til økt effektivitet og redusert utslipp og avfall. Ved å legge på en småordretillegg på 250 kroner på alle ordre under tusenlappen, håper grossisten at flere blir flinkere til å samle bestillingene til færre men større leveranser. 

Godt fremgangsrikt nytt år

29. desember 2018

Godt fremgangsrikt nytt år

Nyttårshilsen fra Norske Rørgrossisters Forening

NRF Databasen er stadig mer brukt og er et sentralt verktøy for hele bransjen. Mange store aktører er koblet direkte til NRF Databasen, som er mer innholdsrik enn noensinne.
I 2019 satser vi for fullt på ETIM.
Vi takker for et strålende samarbeid med hele bransjen gjennom 2018 og ser frem mot 2019 med store forventninger.

Med nyttårshilsen fra

Terje Røising
Daglig leder
Norske Rørgrossisters Forening

– Tror på samarbeid og gode allianser

25. november 2018

– Tror på samarbeid og gode allianser

Marianne Wætnes Røiseland ny adm. dir. hos Rørentreprenørene Norge:

I VVSForums velkomestintervju med RørNorges nye adm. dir. Marianne Røiseland trekkes Norske Rørgrossisters Forening frem i positive ordelag: – NRF under ledelse av adm. dir. Terje Røising er en fremoverlent organisasjon som bidrar både med kompetanse, sporbarhet, de viktige NRF-nummerne og fornuftig digitalisering. Grossistene Heidenreich, Onninen, Ahlsell og Brødrene Dahl sørger for svært bra logistikk av rørdeler og utstyr til hele landet. Dette er noe vi setter pris på, forteller Røiseland.

Heidenreich sølvpartner i Ingeborg-nettverket

4. november 2018

Heidenreich sølvpartner i Ingeborg-nettverket

Løfter kvinnelige rollemodeller opp og frem

Eli Heyerdahl Eide, leder i Ingeborg-nettverket er svært glad for at den tradisjonsrike grossisten Heidenreich blir sølvpartner av Ingeborg-nettverket. - Det er som Heidenreich påpeker veldig viktig for bransjen å beholde alle de kvinnene vi har klart å rekruttere, i tillegg til å øke rekrutteringen. - Vi er veldig glad for det fokuset Heidenreich har vist på å gjøre noe med kjønnsbalansen i egen bedrift, blant annet ute på sine hentelager over hele landet. Vi i Ingeborg-nettverket gleder oss til å samarbeide med Heidenreich for økt mangfold i rørbransjen, forteller Eli Heyerdahl Eide.

RSS
12345678910Sist

Visste du at..

. . . det er en sterk sammenheng mellom hvor digitalisert en næring er og hvor produktiv den er. 

Kurskalender

«november 2019»
mationtofr
28293031123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829301
2345678
© 2019 Norske Rørgrossisters Forening  |  Betingelser for bruk |  Utviklet av Vivendi as