NRF revitalisert

Norske Rørgrossisters forening (NRF) skal bli en mer synlig aktør i VVS/VA-bransjen enn de har vært tidligere. Det skal forsterkes gjennom en tydeligere tilstedeværelse. - Vi mener det er viktig at bransjen bruker en enhetlig, ikke-kommersiell varedatabase som gir dem all den informasjon de trenger, sier daglig leder i NRF, Terje Røising. 

 - Vi har VVS/VA-bransjens beste og rimeligste verktøy når det kommer til produktinformasjon, grunndata, dokumentasjon og logistikkdata. Vårt mål er å gjøre hverdagen så enkel som mulig for brukerne av NRFs varedatabase, og nå tilbyr vi alt dette elektronisk, webasert og via en ny app. Alt er mer oversiktelig en noen gang tidligere, påpeker Røising. 

NRF revitalisert

NRF har blitt revitalisert det siste året. Tidligere har foreningen vært relativt anonym og sjelden synlige i viktige bransjespørsmål. Etter at Terje Røising overtok har det skjedd mye, og nå er det også to nyansatte på plass.

- Vårt hovedfokus er NRF varedatabasen hvor logistikk og informasjon er det helt sentralt. Vi utvikler og drifter varedatabasen for å gjøre vårt tjenestetilbud best mulig. I tillegg er NRF en bransjeorganisasjon som arbeider for å fremme medlemmenes interesser og delta i relevante organisasjoner og felles bransjeprosjekter. Der har det skjedd mye det siste året, sier Røising.

- Vi ønsker å bidra til å fremme hele VA- og VVS bransjens interesser, og et viktig bidrag her er grossistenes samarbeid om en ny felles standard for identifisering og merking av VVS/VA produkter. Når dette er implementert, vil det forenkle og hjelpe brukerne av basen ytterligere.

Jobber kontinuerlig med utvikling

NRF har fått mange nye brukere det siste året. Per i dag mottar alle grossistene, Rørkjøp og V&B grunndata fra NRF, og Bademiljø er på vei inn. Mange mindre selvstendige rørleggerbedrifter bruker også basen.

Røising poengterer at god tilgjengelighet gjennom nettportal og app skal gi bransjen sikkerhet for at de finner det de leter etter.

Det oppnås store besparelser ved at all informasjon legges inn en gang, for deretter å distribueres elektronisk til aktørene. Dette gir effektiv  informasjonslogistikk.

Konkurranse i markedet

I dag finnes det flere kommersielle aktører som tilbyr produktinformasjon og som jobber på tvers av byggefagene. Blant disse finner vi Norsk Byggtjeneste - NOBB som kniver om oppmerksomheten blant aktørene i VVS/VA-bransjen.

 - Hvor mener du dere står i forhold til NOBB?

 - NOBB er ikke nærheten av den totaliteten eller bredden i sitt sortiment som det vi kan tilby gjennom vår varedatabase når det kommer til VVS/VA-produkter. Vi mener NOBB roter det til. Vi risikerer å ende opp med flere mindre gode databaser, hvor søkeresultatene neppe blir optimale. Konkurransen kan etter vår mening ødelegge mer en den tjener brukerne. Vi har kun kildeinformasjon direkte fra leverandørene. VI har ingen annen type kommersielle tjenester eller tilleggsfunksjoner som reduserer nytteverdien. Derfor er NRF databasen den beste for VVS/VA-bransjen, sier Røising.

- Varedatabasen har blitt oppdatert og stadig  enklere å bruke, søkefunksjoner er styrket og det er lettere å få helhetlig informasjon, forteller Røising.

Fremtidsrettet løsning

NRFs daglige leder mener vår verdikjede er best tjent med å bruke NRF Databasen, som jo er VVS/VA bransjens egen varedatabase.

- NRF Databasen har vært nr. 1 i 50 år, og vi har tenkt å beholde denne posisjonen også for fremtiden, understreker Røising.
Pressekontakt:


Daglig leder Terje Røising
Norske Rørgrossisters Forening
Mobil:  906 15 544

E-post: terje@vvsnrf.no
Hjemmeside: http://www.vvsnrf.no/


SINTEF-dokumentasjon inn i NRF Databasen

23. august 2019

SINTEF-dokumentasjon inn i NRF Databasen

Viktig samarbeidsavtale undertegnet

Norske Rørgrossisters Forening eier NRF-databasen, som er en norsk bransjedatabase med vareinformasjon for VVS-produkter. Databasen brukes av grossister, forhandlere og utførende firmaer i bransjen. NRF og SINTEF samarbeider nå om overføring av SINTEF Teknisk Godkjenning, SINTEF Produktsertifikat, europeisk CPR-sertifikat og Europeisk Teknisk Bedømmelse til NRF databasen.

Ahlsell åpner «kjøpesenter» for Bærumsproffen

29. april 2019

Ahlsell åpner «kjøpesenter» for Bærumsproffen

7. mai legger Ahlsell ned sin eksisterende avdeling i Bærum, og åpner dørene til en dobbelt så stor fullsortimentsbutikk i nabobygget.

Innenfor dørene til nye Ahlsell på Rud i Bærum møter kundene 1800m2 fullspekket med installasjonsmateriell, verktøy, arbeidsklær, verneutstyr, med mer. Ved å tilby et bredt produktsortiment for både rørleggeren, elektrikeren og byggmesteren, gjør Ahlsell det enklere å være fagmann.

Ahlsell innfører småordretillegg for økt effektivitet og lavere utslipp

15. mars 2019

Ahlsell innfører småordretillegg for økt effektivitet og lavere utslipp

1. april innfører Ahlsell Norge et frakttillegg på alle ordre under 1000 kroner. Målet er at så få som mulig skal belastes dette.

Når Ahlsell endrer sine leveringsbetingelser fra 1. april, er det først og fremst for å stimulere til økt effektivitet og redusert utslipp og avfall. Ved å legge på en småordretillegg på 250 kroner på alle ordre under tusenlappen, håper grossisten at flere blir flinkere til å samle bestillingene til færre men større leveranser. 

Godt fremgangsrikt nytt år

29. desember 2018

Godt fremgangsrikt nytt år

Nyttårshilsen fra Norske Rørgrossisters Forening

NRF Databasen er stadig mer brukt og er et sentralt verktøy for hele bransjen. Mange store aktører er koblet direkte til NRF Databasen, som er mer innholdsrik enn noensinne.
I 2019 satser vi for fullt på ETIM.
Vi takker for et strålende samarbeid med hele bransjen gjennom 2018 og ser frem mot 2019 med store forventninger.

Med nyttårshilsen fra

Terje Røising
Daglig leder
Norske Rørgrossisters Forening

– Tror på samarbeid og gode allianser

25. november 2018

– Tror på samarbeid og gode allianser

Marianne Wætnes Røiseland ny adm. dir. hos Rørentreprenørene Norge:

I VVSForums velkomestintervju med RørNorges nye adm. dir. Marianne Røiseland trekkes Norske Rørgrossisters Forening frem i positive ordelag: – NRF under ledelse av adm. dir. Terje Røising er en fremoverlent organisasjon som bidrar både med kompetanse, sporbarhet, de viktige NRF-nummerne og fornuftig digitalisering. Grossistene Heidenreich, Onninen, Ahlsell og Brødrene Dahl sørger for svært bra logistikk av rørdeler og utstyr til hele landet. Dette er noe vi setter pris på, forteller Røiseland.

Heidenreich sølvpartner i Ingeborg-nettverket

4. november 2018

Heidenreich sølvpartner i Ingeborg-nettverket

Løfter kvinnelige rollemodeller opp og frem

Eli Heyerdahl Eide, leder i Ingeborg-nettverket er svært glad for at den tradisjonsrike grossisten Heidenreich blir sølvpartner av Ingeborg-nettverket. - Det er som Heidenreich påpeker veldig viktig for bransjen å beholde alle de kvinnene vi har klart å rekruttere, i tillegg til å øke rekrutteringen. - Vi er veldig glad for det fokuset Heidenreich har vist på å gjøre noe med kjønnsbalansen i egen bedrift, blant annet ute på sine hentelager over hele landet. Vi i Ingeborg-nettverket gleder oss til å samarbeide med Heidenreich for økt mangfold i rørbransjen, forteller Eli Heyerdahl Eide.

RSS
12345678910Sist

Visste du at..

. . . det er en sterk sammenheng mellom hvor digitalisert en næring er og hvor produktiv den er. 

Kurskalender

«november 2019»
mationtofr
28293031123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829301
2345678
© 2019 Norske Rørgrossisters Forening  |  Betingelser for bruk |  Utviklet av Vivendi as